1. כיצד מתנהל הליך גירושין בין בני זוג מאותו מין?
בית הדין הרבני לא מכיר בנישואי בני זוג מאותו מין ולכן הליך גירושין בין בני זוג שכאלה מתנהל רק בבית המשפט לענייני משפחה. הליך גירושין בין בני זוג מאותו מין נקרא, למעשה, "התרת נישואין". כדי לפתוח בהליך שכזה יש להגיש כתב תביעה למתן פסק דין הצהרתי להתרת נישואין. מתקיים דיון בדלתיים סגורות ואם בית המשפט אכן קובע להעניק פסק דין שכזה, בני הזוג יכולים לדרוש ממשרד הפנים למחוק את רישומם כזוג נשוי במרשם האוכלוסין.
2. איך מחולק הרכוש לאחר גירושין בין בני זוג מאותו מין?
הפסיקה מכירה בבני זוג מאותו מין כידועים בציבור. לכן, בני זוג מאותו מין יכולים לערוך הסכם ממון שמסדיר את חלוקת הרכוש המשותף לאחר גירושיהם. בית המשפט נוטה להחיל גם על בני זוג מאותו מין את חזקת השיתוף, כלומר שהרכוש המשותף יחולק שווה בשווה בין שני בני הזוג.
מידע נוסף בנוגע לגירושין בין בני זוג מאותו מין בכלל וגירושין בכלל ראה כאן: לפורטל דיני משפחה מומלץ: https://www.todivorce.co.il
3. איך נקבעת המשמורת על הילדים בגירושין בין בני זוג מאותו מין?
אם בני הזוג לא מגיעים להסכמה באשר למשמורת על ילדיהם המשותפים, עליהם לפנות לבית המשפט לענייני משפחה, שפועל, כמו במקרי גירושין בין בני זוג שלא מאותו מין – לפי עיקרון טובת הילד. הקריטריונים המרכזיים שמנחים את בית המשפט הם טיב היחסים של הילדים עם כל הורה ומגורי כל הורה למסגרות החינוכיות של הילדים.
4. כיצד משולמים המזונות בגירושין בין בני זוג מאותו מין?
החוק לא קובע כיצד יש לשלם מזונות בגירושין בין בני זוג מאותו מין, וגם אין הלכה בנושא. לכן, כל מקרה נבדק לגופו על ידי בית המשפט, שמתחשב במצבו הכלכלי ובהכנסתו של כל הורה. ברוב המקרים, המזונות בגירושין בין בני זוג מאותו מין משולמים על ידי ההורה שהוצאותיו באשר לילדים פחותות. גובה המזונות נקבע, כאמור, תוך התחשבות בהכנסות ההורים.
5. לפחות אחד מהוריהם של ילדים של בני זוג מאותו מין הוא לא הורה ביולוגי. האם לאחר גירושי בני הזוג ניתן להעניק לאותו הורה צו הורות?
התשובה לכך חיובית. עו"ד איתי בוזגלו העוסק בדיני משפחה מסביר כי גם לאחר גירושי בני הזוג, ניתן להעניק להורה הלא ביולוגי של הילדים, צו הורות פסיקתי. אין צורך בהליך אימוץ כדי שצו זה יכיר בהורות של ההורה הלא ביולוגי.