בית המשפט השלום בירושלים דחה את הבקשה להאריך עד תום ההליכים את מעצרו של מר מוחמד כנאענה, ממנהיגי תנועת אבנאא אלבלד
כנעאנה נעצר לפני חודש בעקבות נאומו בהפגנה בשיח ג׳ראח וישוחרר למעצר בית ותיאסר עליו הגישה לאינטרנט; הפרקליטות הודיעה כי תגיש לבית המשפט המחוזי ערר נגד ההחלטה.
אתמול (14.7) דחה בית בית המשפט השלום בירושלים את בקשת הפרקליטות להמשיך להחזיק במעצר עד תום ההלכים את הפעיל הפוליטי מוחמד כנעאנה, החבר בהנהגת תנועת אבנאא אלבלד.
מוחמד כנעאנה נעצר ב-14.6 בעקבות נאומו בהפגנה בשיח' ג'ראח בו פנה אל שוטרים ערבים שנכחו במקום וקרא לעברם "צאו מהצבא".
לאחר שבית המשפט המחוזי קבע כי ספק אם תוכן הנאום מהווה עבירה, נאספו פרסומים ישנים מעמוד הפייסבוק שלו כדי לנסות ולהצדיק את המשך מעצרו.
ב-1.7 הוגש נגדו כתב אישום הכולל את אותו נאום משייח' ג'ראח. אל כתב האישום צורפו עוד 20 פוסטים ישנים מחשבונות הפייסבוק שהוא מנהל, רובם המכריע משנת 2018.
תוכנם של מרבית הפרסומים המפורטים בכתב האישום כוללים דברי ברכה לאסירים ששוחררו, או תמיכה במאבק נגד מעצרים פוליטיים לא חוקיים ומעצרים מנהליים.
בין יתר הפרסומים נמצא שיתוף של דברי האסירה הפוליטית ח'אלדה ג'ראר לציון יום האישה הבינ"ל, ופוסטים שבהם נכתב "אללה ירחמו" בהקשר של אסירים פוליטיים אחרים שנפטרו.
היום מסר את בית משפט השלום את החלטתו בעקבות הדיון שהתקיים ב-6.7, בו טענו סניגוריו כי כל הפרסומים שהציגה התביעה הם לגיטימיים ואינם מייצרים עבירה פלילית.
עוד ציינו כי ככל שבית המשפט השתכנע כי קיימות ראיות לכאורה, הרי שאלה אינן מצדיקות את המשך החזקתו של כנעאנה במעצר.
למרות שהשופט אלעזר ביאלין מצא כי קיימות ראיות לכאורה לגבי חלק מן האישומים, במיוחד לגבי עבירות הזדהות עם ארגון טרור, בית המשפט אישר חלופות מעצר שיאיינו את מסוכנותו האפשרית של כנעאנה.
זאת לנוכח הרגיעה והיותם של מרבית הפרסומים ישנים.
בתום הדיון שהתקיים היום הוחלט לשחרר את כנעאנה למעצר בית, ולאסור עליו את הגישה לרשת האינטרנט ולקיים ראיונות או נאומים בפני קהל.
הפרקליטות הודיעה כי תגיש ערר לבית המשפט המחוזי על ההחלטה, ולכן בהתאם להחלטה מאתמול, ביצוע החלטת השחרור מעוכב עד ל-16.7 בשעה 12:00.
צוות הסניגורים של כנעאנה כולל את עורכי הדין חסן ג'בארין וסאוסן זהר ממרכז עדאלה ועו"ד בילאל נעאמנה ממרכז אלדמיר.
*מפרקליטיו של כנעאנה נמסר*:
"לאחרונה נראית מדיניות קיצונית ובלתי סבירה של הפרקליטות הכוללת בקשות למעצר עד תום ההליכים בעבירות ביטוי, המנסות להשתמש בכלי המעצר לצורך ענישה.אין בהתבטאויות הפוליטיות הלגיטימיות של כנעאנה משום עבירה.
לאחרונה מוגשים כתבי אישום מופרכים, ולצידם בקשות להחזיק מנהיגים פוליטיים מאחורי סורג ובריח ללא הגבלה.
אנו רואים בכך נסיון להרתיע את הציבור הערבי פלסטיני כולו ולהשתיק את מחאתו נגד הדיכוי שלו.״